ZOMIG

ZOMIG

Postprzez tester poniedziałek, 23 czerwca 2008, 04:11

Kochani! Czuje sie jak tester wyszukujac wciaz nowe leki na moj kos zmarny bol. Nie pomaga nic, co dostepne jest na polskim rynku, z wyjatkiem jedynego skutecznego w walce z moim bolem 5,0mg zomig, ale niestety nie jest on dostepny w Polsce(w tej dawce). Musze wiec kupowac dwa opakowania po 2,5mg co starcza mi praktycznie zaledwie na 1 atak trzydniowy, a kosztuje zawrotne pieniadze. Niestety niestac mnie na to, zwazywszy ze mam czeste ataki. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil, ze nie ma innego tanszego odpowiednika tego leku z zawartoscia zolmitryptanu. Jestem zalamana bo nie funkcjonuje bez tego leku, inne na mnie kompletnie nie dzialaja. Ciezko pogodzic mi sie z tym, ze nie ma zadnego odpowiednika, czy rzeczywiscie tak jest? Nie chce podejrzewac lekarza o nieczyste intencje, ale jedyna apteka w mojej miejscowosci jest jego prywatna apteka i zmuszona jestem tam wykupowac przepisane recepty. Zauwazylam, ze zawsze z dziwna latwoscia i lekkoscia wypisuje mi bardzo drogie preparaty, nawet w zaziebieniach czy prostych dolegliwosciach, a ja nie zawsze znam odpowiednik po to aby go o niego poprosic. Jesli chodzi o zomig stwierdzil, ze nie ma zamiennikow tego zolmitryptanu, moze ktos z Was jest w stanie mi doradzic czy aby napewno? Nie podwazam decyzji lekarza, po prostu szukam wyjscia z mojej sytuacji. Czy ten lek jest w jakis sposob dotowany przez panstwo, moze jest na niego jakas znizka? Z gory dziekuje za kazda podpowiedz w tej sprawie.
tester

Re: ZOMIG

Postprzez julias2 niedziela, 27 lipca 2008, 13:07

Nie zwlekaj dłużej tylko przyjedx do Wrocławia jest tu wielu bardzo dobrych specjalistów, Mi na przykład bardzo pomógół Dr. Artur Szymański przyjmujący w LUX-MEDzie przy ul .Legnickiej przepisał mi b. dobre lekarstwa i od marca tego roku kiedy jestem pod stałą kontrolą bóle głowy pojawiają sie sporadycznie, Jestem najszcze sliwszym człowekim na swiecei . Bardzo jestem wiedzeczna temu lekarzowie , przy dużej wiedzy jest tez bardzo kulturaly, grzeczny i miły z wysoką klasą i kulturą osobista przyjmuje swoich pacjentów .Wspaniały człowiek . yczyłabym sobie iwszystkim potrzebującym pomocy zebyśmy mieli 100% takich lekarzy.pozdrawiam serdecznie z Bogiem . Ponieważ sieszę sie włąsnie na Mszę Sw. nie mogę już dłużej pisać wszstkiego dobrego
julias2

Postprzez ela środa, 10 września 2008, 11:53

Mi pomaga Solpadeina rozpuszczalna, ale pod warunkiem, że odpowiednio szybko ją wezmę (zazwyczaj jak zauważę, że zaczynają mi się mroczki, które są zapowiedzią migreny).

Ela
ela

Postprzez ela środa, 10 września 2008, 11:54

tester napisał(a):Kochani! Czuje sie jak tester wyszukujac wciaz nowe leki na moj kos zmarny bol. Nie pomaga nic, co dostepne jest na polskim rynku, z wyjatkiem jedynego skutecznego w walce z moim bolem 5,0mg zomig, ale niestety nie jest on dostepny w Polsce(w tej dawce). Musze wiec kupowac dwa opakowania po 2,5mg co starcza mi praktycznie zaledwie na 1 atak trzydniowy, a kosztuje zawrotne pieniadze. Niestety niestac mnie na to, zwazywszy ze mam czeste ataki. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil, ze nie ma innego tanszego odpowiednika tego leku z zawartoscia zolmitryptanu. Jestem zalamana bo nie funkcjonuje bez tego leku, inne na mnie kompletnie nie dzialaja. Ciezko pogodzic mi sie z tym, ze nie ma zadnego odpowiednika, czy rzeczywiscie tak jest? Nie chce podejrzewac lekarza o nieczyste intencje, ale jedyna apteka w mojej miejscowosci jest jego prywatna apteka i zmuszona jestem tam wykupowac przepisane recepty. Zauwazylam, ze zawsze z dziwna latwoscia i lekkoscia wypisuje mi bardzo drogie preparaty, nawet w zaziebieniach czy prostych dolegliwosciach, a ja nie zawsze znam odpowiednik po to aby go o niego poprosic. Jesli chodzi o zomig stwierdzil, ze nie ma zamiennikow tego zolmitryptanu, moze ktos z Was jest w stanie mi doradzic czy aby napewno? Nie podwazam decyzji lekarza, po prostu szukam wyjscia z mojej sytuacji. Czy ten lek jest w jakis sposob dotowany przez panstwo, moze jest na niego jakas znizka? Z gory dziekuje za kazda podpowiedz w tej sprawie.

Poleciłabym Ci jeszcze zbadanie poziomu hormonów. Nie bierzesz przypadkiem tabletek antykoncepcyjnych, plastrów czy nie masz wkładki domacicznej z hormonem? To jest bardzo częsta przyczyna migren i może być niebezpieczna dla życia.
ela

Powrót do Bóle migrenowe